De waardebepaling

Bij de verkoop van uw woning is een taxatierapport niet noodzakelijk, maar volstaat u met een door ons geheel gratis en vrijblijvend uitgebrachte waardebepaling. Een woonhuis, appartement of belegging kent nl. vele waarden. Voorbeelden hiervan zijn reële waarde, verkoopwaarde of de uiteindelijke vraagprijs. Voor verkopers is het belangrijk op een gegeven moment te beschikken over een realistische waardebepaling van een deskundige. In deze waardebepaling wordt rekening gehouden met alle relevante zaken die de bovengenoemde waarden bepalen, zoals de oppervlakte van het perceel, de omgeving, de courantheid, de inhoud en de marktontwikkelingen. Wij zien de waardebepaling dan ook altijd als de basis bij een eventuele verkoop van onroerend goed. Neem vrijblijvend contact met ons op als u benieuwd bent naar de waarde van uw woning!

Het taxatierapport

Een taxatie is een objectieve waardebepaling van onroerend goed. Een taxatierapport kan in veel gevallen noodzakelijk zijn. Wij als gecertificeerd, professioneel taxateur en aangesloten bij de VBO, zijn bevoegd om taxaties uit te voeren, wij doen dit objectief en tegen een zeer gunstig tarief. De rapporten worden opgesteld door onze NRVT gecertificeerde makelaars, zodat alle rapporten door alle banken, verzekeringsmaatschappijen en NHG worden geaccepteerd.

03B33927De rapporten kunnen bijvoorbeeld nodig zijn voor de volgende zaken:

  • taxatie voor de aankoop van een woning.
  • taxatie i.v.m. het oversluiten van een hypotheek.
  • taxatie voor de overdracht van overdracht van ouders naar kinderen.
  • taxatie voor de overdracht van privé naar BV of juist anders om.
  • taxatie i.v.m. overlijden.
  • taxatie t.b.v. de belasting.
  • taxatie t.b.v. scheiding en deling.

De kosten van een taxatierapport ten behoeve van een hypotheek zijn overigens fiscaal aftrekbaar. Wilt u meer informatie over taxaties, bel of mail ons geheel vrijblijvend. Wij staan u graag te woord.

NWWI

Keurmerk NWWI biedt zekerheid over taxatiewaarde woning

Sinds juli 2009 bestaat in Nederland het NWWI, het keurmerk voor woningtaxaties. Voor de consument is het belangrijk dat je kunt vertrouwen dat de taxatiewaarde van een woning juist is. Een woningtaxatie is nodig bij aan- of verkoop van een woning, verbouwing of het oversluiten van een hypotheek. Belangrijke financiële beslissingen in je leven.

Het NWWI is het keurmerk voor woningtaxaties en bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur. Elke taxatie komt volgens duidelijke richtlijnen tot stand. De aangesloten taxateurs voldoen aan strenge voorwaarden. Stuij & van Dijk is een van de deskundige en betrouwbare taxateurs die is aangesloten bij het NWWI.

Een NWWI taxateur kent de regio en levert een leesbaar, betrouwbaar taxatierapport. Daarnaast is de NWWI taxateur verplicht de taxatie goed te onderbouwen zodat duidelijk is hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Het NWWI heeft hiervoor een unieke werkwijze ontwikkeld: de taxateur toetst de waarde van de woning aan de hand van drie verschillende waardebronnen en geeft precies aan in welk opzicht de woning daarvan afwijkt. Dit wordt vermeld in een overzichtelijk en begrijpelijk rapport. Alle geldverstrekkers accepteren het NWWI taxatierapport.

nwwi

Klik hier om een taxatie via het NWWI aan te vragen.